Over mij

Hey hallootjes,

Ik zal mij eerst even netjes voorstellen alvorens ik vertel hoe Yvonne’s KattenHotel is ontstaan.

Mushu en Ciarian

Mijn naam is Yvonne en woon samen met mijn man Ruud en onze 2 katten Djali (Sphynx), Eau Rouge en hond(je) Mushu (X Chihuahua/Jack Russel) in het mooie IJmuiden. Onze hond is van pups af aan opgegroeid met katten en heeft dan ook groot ontzag voor ze. Naast mijn passie voor katten ben ik ook groot fan van Disney en zijn we beide liefhebber van de Formule 1. Ons huis is inmiddels helemaal toegewijd aan de katjes en ik neem jullie dan ook graag mee naar het ontstaan daarvan.

In het najaar van 2012 kregen wij het verzoek om op een oude kat (Yankee) te passen en ik opperde om hem bij ons te komen brengen, zodat ik hem 24/7 in de gaten kon houden. Hij deed het bij ons zo goed dat hij in overleg met de eigenaresse bij ons mocht blijven. Helaas is hij in het voorjaar van 2013 overleden.

Yankee

Maar dit bracht mij wel op het idee om mijn eigen kleinschalige opvang te starten. En zo ontstond in het najaar van 2013 Yvonne’s Kattenopvang. We creëerden een aparte kamer zodat de kat(ten) eerst even rustig konden wennen in hun nieuwe tijdelijk omgeving en ik ze even goed kon observeren. Vandaaruit mochten de logeetjes (als ze er zelf aan toe waren) door de rest van het huis.

Maar ja was hier wel vraag naar?

We plaatsen een advertentie op marktplaats en iets later maakte we onze eerste folder En toen kwam de eerste aanvraag, en de tweede aanvraag, en de derde…… We moesten zelfs een aparte agenda gaan hanteren. Yvonne’s Kattenopvang was een succes.

Begin 2014 gingen we ook op Facebook en werden steeds ietsje bekender.

Datzelfde jaar zaten we de schoolvakantie’s al helemaal vol en moesten we voor het eerst nee verkopen. Dit viel mij wel zwaar, want ik zag hoe relax onze logeetjes waren. Maar ja we hadden gekozen voor een kleinschalige opvang en plek voor max 4 á 5 katjes.

Diploma's

In de jaren erna werden we steeds professioneler en naast mijn diploma Honden & Kattenbesluit wilden ik mijn kennis verbreden en deed de cursus Katten EHBO en opleiding tot kattengedrags deskundige. Inmiddels beide in the pocket. Daarnaast ga ik regelmatig naar symposiums, seminars en workshops om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van kattengedrag, verzorging en welzijn. Dit alles om het verblijf van onze logeetjes zo goed mogelijk en zonder al teveel stress te laten verlopen.

In 2016 kochten we ons eerste eigen huisje mét een grote tuin voor de katjes. Hoewel we in het vorige huis een groot balkon hadden, was dit wel een enorme vooruitgang. Ook veranderde we onze naam in Yvonne’s KattenHotel.

We maakten nieuwe en mooiere folders en breide ik mijn diensten uit door ook katjes aan huis te verzorgen. Omdat ondanks alle aandacht, liefde en verzorging sommige katjes het toch fijner vonden om in hun eigen omgeving te verblijven.

Steeds meer mensen weten de weg naar ons Hotel te vinden en inmiddels hebben we buiten de schoolvakanties om ook veel logeetjes. We zitten nu zelfs al een jaar van te voren volgeboekt voor de zomervakantie………

Begin 2019 hebben we een grote verbouwing gehad en is er een 2e Kattenkamer bijgekomen. Hierin staat zelfs een echt kattenloopwiel en een ballenbak. Hierdoor hebben wij besloten om plek te bieden aan één katje extra en kunnen we nu 5 á 6 katjes opvangen.
Máár we blijven kleinschalig, want we willen voor onze logeetjes een zo relax mogelijk verblijf zonder al te veel stress.

Begin 2023 hebben we onze tuin volledig onder handen genomen en is er een grote veranda geplaatst waar de katjes heerlijk kunnen genieten uit de wind en regen. En uiteraard ook een beetje voor ons.

Was getekend Yvonne Schoorl, trotse eigenaar van Yvonne’s KattenHotel. Pootafdruk